Algemene voorwaarden

Algemene gegevens

Quotidien
Lenaart de landrelaan 68
2660 Hoboken
info@quotidienquotes.be
BE0768.631.463

De e-commerce website van Quotidien, een VOF met maatschappelijke zetel te Lenaart de landrelaan 68, 2660 Hoboken BTW BE0768.631.463 biedt haar klanten de mogelijkheid om de producten uit haar webwinkel online aan te kopen.

Onderstaande Algemene Voorwaarden (“Voorwaarden“) zijn van toepassing op elke bestelling die geplaatst wordt door een bezoeker van deze e-commerce website (“Klant”). Bij het plaatsen van een bestelling via de webwinkel van Quotidien aanvaardt de Klant deze Voorwaarden, waarmee hij instemt met de toepasselijkheid van deze Voorwaarden, met uitsluiting van alle andere voorwaarden. Bijkomende voorwaarden van de Klant worden uitgesloten, behoudens wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijk en uitdrukkelijk door Quotidien aanvaard zijn.

Bestellingen en retouren

Retourneren en ruilen

Betalen U kan eenvoudig, snel en veilig betalen via:Hoe ga je te werk:

1. Meld je retour aan via de retourpagina met vermelding van je naam, ordernummer en reden voor retour.

2. Je ontvangt vervolgens een link om je retourlabel aan te maken dat je op de doos plakt en binnenbrengt bij een bpost punt naar keuze.

3. Stuur het product ongebruikt en onbeschadigd terug in de originele verpakking met vermelding van je naam en ordernummer (voorbeeld #106871)

4. Bij ontvangst sturen we je een omruiling, gift card of terugbetaling.

Indien u niet helemaal tevreden bent, kan u het product retourneren via onze retourpagina. De kostprijs bedraagt €4,70. Bij ontvangst van je retour kan je; een ander item kiezen, gift card kiezen of een terugbetaling.

Je hebt het recht om een product binnen 14 dagen zonder opgave van redenen te herroepen. De termijn van herroeping bedraagt 14 dagen vanaf de dag waarop jij of een door jou benoemde derde, die niet de transporteur is, het laatste artikel in bezit heeft gekregen.

Om het recht op herroeping uit te kunnen oefenen, dien je ons door middel van een duidelijke verklaring via onze retourpagina of via e-mail over jouw besluit om deze overeenkomst te herroepen, te informeren.

Voor de inachtneming van de herroepingstermijn is het voldoende als je de mededeling over het uitoefenen van het herroepingsrecht voor het verstrijken van de herroepingstermijn instuurt.

Sales artikelen kunnen niet geruild worden.

De Klant wordt verzocht de artikelen terug te sturen in hun oorspronkelijke staat en verpakking, met alle erbij geleverde accessoires, en gebruiksaanwijzingen. Indien het teruggestuurde product op een of andere manier in waarde verminderd is, behoudt Quotidien zich het recht voor om de Klant aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te eisen voor elke waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen door de Klant dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Alle teruggestuurde artikelen worden aandachtig onderzocht. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het artikel slechts mag inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen. Teruggestuurde artikelen mogen gepast worden, maar mogen niet gebruikt zijn. Wanneer een artikel een waardevermindering is ondergaan door het gebruik van de Klant zal dit ten laste van de Klant in rekening worden gebracht.

Bij niet-correcte terugzending conform het voorgaande zal de verkoper niet gehouden zijn tot betaling van enig bedrag en blijft het product eigendom van de koper. Deze kan het dan

binnen de 14 dagen terug ophalen bij de verkoper of op uitdrukkelijk verzoek van de koper en op diens kosten terugbezorgd worden aan de koper. Het risico van de terugzending van het product alsook de kost voor het terugzenden worden uitsluitend gedragen door de koper. Indien uw pakket niet wordt opgehaald in het ophaalpunt en terug naar ons gestuurd wordt valt de retourkost van 4,70 euro ten laste van de klant.

Betalen

Betalen U kan eenvoudig, snel en veilig betalen via:

· Met creditcard (VISA/Mastercard)
· via Paypal
· Bancontact
· KBC/CBC app
· ING app
· Belfius app

Voor geen enkele betaalmethode worden kosten aangerekend. Informatie over omruilingen kan u vinden bij onze algemene voorwaarden.

Verzenden en leveren

Quotidien levert in heel België. Producten worden ten laatste 2 dagen na je bestelling verzonden, indien deze in voorraad zijn. Wanneer ze niet meer voorradig zijn kan je ervoor kiezen om op de hoogte gehouden te worden wanneer de voorraad aangevuld werd. De producten die bijbesteld moeten worden hebben een levertermijn van 14 a 21 werkdagen. Stuur ons zeker een mailtje (info@quotidienquotes.be) indien je voor jouw bestelling de levertermijn wil weten.

Quotidien kan niet verantwoordelijk geacht worden voor de beschadiging, diefstal of het verlies van goederen tijdens de verzending via B-Post. Wij doen er alles aan om de goederen zo goed en veilig mogelijk te verpakken. · Bpost afhaalpunt of pakjesautomaat in je buurt : 4,70€ (je pakje blijft 7 dagen liggen in het ophaalpunt – indien het pakje weer naar ons terug komt worden er extra verzendkosten aangerekend) · Bpost levering thuis of op kantoor : 5,70€ – Wij verzenden je pakje naar het opgegeven leveradres. De leveringen gebeuren van maandag tem vrijdag.

Aanbod

Al onze prijzen zijn inclusief 21% btw en exclusief verzendkosten. Ondanks het feit dat de online catalogus en de e-commerce website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, materiële fouten bevat, of niet up-to-date is.
Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden Quotidien niet. Quotidien is wat de juistheid en volledigheid van de aangeboden informatie slechts gehouden tot een middelenverbintenis. Wanneer de Klant specifieke vragen heeft over bv. maten, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij de Klant om vooraf contact op te nemen met ons. Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden aangepast of ingetrokken door Quotidien.

Quotidien kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet beschikbaar zijn van een product. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld

Sale items en Outlet

Op artikelen die verkocht worden in onze outlet collectie of items die in sale zijn geen kortingcodes of extra acties mogelijk.

Garantie en Klachten

Klachten

Wij trachten om de aangeboden artikelen zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven en te verduidelijken aan de hand van foto’s. Indien er zich typfouten voordoen ( materiële vergissingen, misslagen), dan berust dit op een menselijke, onvrijwillige fout en kunnen hieraan geen rechten ontleend worden. Kleuren op de foto’s kunnen ook licht afwijken van de echte kleuren. Instellingen en kwaliteit van uw beeldscherm kan hierop een invloed hebben, alsook de lichtinval.

Ruilingen op basis van kleurafwijkingen kunnen wij dan ook niet aanvaarden. Indien u twijfelt aan een bepaald product of verdere info wenst, kan u ons altijd contacteren voor meer info. Wij behouden ons ook het recht voor om onze prijzen aan te passen. Wij stellen ook alles in het werk om onze producten zo goed mogelijk te controleren op eventuele fouten of gebreken. Wij stellen alles in het werk om eventuele klachten te verhinderen, te verhelpen en op te lossen. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor letsels of schade voortkomend uit gebruik van onze producten.

Garantie

Zoals opgelegd door de wettelijke bepalingen geldt voor onze producten ook een wettelijke garantie. Indien een product niet voldoet aan de overeenkomst dient de koper de verkoper hiervan binnen de 7 dagen volgend op de levering op de hoogte te stellen. De eventuele vergoeding hiervoor kan nooit groter zijn dan het gefactureerde/betaalde bedrag aan de koper. Gewoonlijke of normale slijtage, onopzettelijke of opzettelijke veranderingen toegebracht door de koper aan het product, het niet kunnen voorleggen van een factuur of geldend betaalbewijs en diverse nalatigheden zijn uitdrukkelijke maar daarom niet limitatieve uitzonderingen op het voorvermelde garantiestelsel.

Eigendom en Privacy

Eigendomsrecht

Elementen van deze website (bijvoorbeeld het design of de lay-out) zijn beschermd door wetgeving over handelsopmaak, handelsmerken, oneerlijke concurrentie en andere wetten, en mogen niet ten dele of geheel worden gereproduceerd, gedupliceerd, gekopieerd, nagemaakt, verkocht of op een andere wijze worden gebruikt voor een doeleinde waarvoor wij niet uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven. Er mag geen enkel logo, afbeelding, geluid of foto van deze website worden gekopieerd of doorgestuurd zonder dat wij u hiervoor uitdrukkelijke schriftelijke toestemming hebben gegeven.

Privacy

De gegevens van onze klanten. Deze worden niet aan derden doorgegeven. Quotidien mag deze gegevens gebruiken voor de promotie van haar producten en diensten. De deelnemer heeft het recht tot inzage van de gegevens die op hem/haar betrekking hebben en kan de rechtzetting of het schrappen ervan vragen door een e-mail te versturen aan